Engelse Kedgeree - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Engelse Kedgeree

Engelse Kedgeree

Engelse Kedgeree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram basmatirijst
  • 8 eieren, hardgekookt
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 4 eetl. (platte) peterselie, gehakt
  • 400 gram gerookte (peper)makreel
  • 1 bakje gefrituurde uitjes
Bereiden
Kook de rijst, giet af en laat iets afkoelen. Hak de helft van de eieren en snijd de rest in partjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de rode peper, de helft van de peterselie en alle rijst toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe en schep de gehakte eieren er luchtig door. Serveer de kedgeree met de gerookte makreel en eipartjes erop en bestrooi met gefrituurde uitjes.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
64 g
vet
66 g
Kcal
1015