Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Engelse vruchtencake

Engelse vruchtencake

Engelse vruchtencake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 110 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaasappel
  • 200 g abrikozen
  • 3 eetl. sinaasappellikeur
  • 50 g gehakte sukade
  • 400 g blanke rozijnen
  • 150 g boter
  • 150 ml melk (Melkan)
  • 3 eetl. stroop
  • 4 eetl. honing
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • poedersuiker
  • cakevorm, bodem bekleed met bakpapier, zijkant ingevetaluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken. Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen. Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.(De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar).

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
73 g
vet
17 g
Kcal
480