Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

Entrecote met jerksaus en gegrilde mais product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chilipeper
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 sjalot, gepeld
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 centimeter verse gember, geschild
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 entrecotes (ca. 150-200 gram per stuk)
  • 2 maiskolven, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 prikkers
Bereiden
Schep de specerijen, basterdsuiker, honing, tijm, sjalot, knoflook, gember, olie en limoensap in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer. Bestrijk de entrecotes met 1 theelepel van deze jerksaus en bestrooi met zout en peper. Laat het vlees circa 10 minuten marineren. Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar. Bestrijk de mais met een beetje jerksaus en rooster de stukken in een grillpan of op een barbecue rondom bruin. Steek een prikker in een uiteinde van elk stuk mais. Gril de entrecotes op de barbecue 2-3 minuten per kant. Serveer de steaks met de mais en extra saus. Lekker met ananassalsa.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
16 g
vet
25 g
Kcal
470