Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Entrecote met lauwwarme snijboonspinaziesalade

Entrecote met lauwwarme snijboonspinaziesalade

Entrecote met lauwwarme snijboonspinaziesalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 entrecotes
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram snijbonen in lange schuinen strepen
  • 1 eetlepel (walnoten) olie
  • 300 gram spinazie
  • 75 gram gorgonzola of bleu d'Auvergne verbrokkeld
Bereiden
Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Bestrijk ze met de olie en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar en frisgroen. Giet af en laat uitlekken. Doe de bonen terug in de pan en schep de walnotenolie erdoor. Verwarm een grillpan en gril de entrecotes aan beide kanten in circa 4 minuten rosé. Schep intussen de spinazie en gorgonzola door de warme snijbonen en schep de salade op borden. Snijd de entrecotes in plakken en serveer het vlees op de groenten.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
3 g
vet
26 g
Kcal
415