1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Entrecote met limoen-knoflookboter

Entrecote met limoen-knoflookboter

Entrecote met limoen-knoflookboter product foto
  • Ingredienten:

  • 4 entrecotes (ca. 150 g per stuk)
  • 1 eetlepel boter gesmolten
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 2 teentje knoflook geperst
  • snufje paprikapoeder of chilipoeder
  • 100 gram boter
  • vershoudfolie
Bereiden
Haal de entrecotes 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Bestrijk ze met de boter gemengd met olie. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, knoflook, paprikapoeder en zout en peper naar smaak door de boter. Vorm er in vershoudfolie een rolletje van en leg dit even in de diepvries. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de entrecotes 2-3 minuten per kant. Laat ze daarna, uit de pan, afgedekt 3 minuten rusten. Serveer ze met toefjes van de limoen-knoflookboter.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie