In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus

Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus

Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 entrecotes van ca. 150 g p.st.
  • zout
  • versgemalen peper
  • ca. 2 eetl. olijfolie
  • 25 g rucola, gewassen en gedroogd
  • 250 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 ml rode wijn
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 20 g koude boter, in blokjes
Bereiden
Bestrooi de entrecotes aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een kwastje olijfolie. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verdeel de rucola over 4 borden. Verwarm een grillpan en gelijktijdig de olijfolie in een koekenpan. Gril de entrecotes aan beide kanten 2 minuten en roerbak ondertussen op hoge stand de paddenstoelen met de knoflook in de olie. Leg de entrecotes op een bakplaat en de paddenstoelen erbij. Houd dit warm in de oven. Blus ondertussen de grillpan af met de wijn en azijn en laat in enkele minuten op hoge stand inkoken tot de helft. Voeg de koude boter toe en schud de pan tot de boter is opgelost en de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de entrecotes in dikke plakken en verdeel over de borden. Schep de paddenstoelen erbij en giet er een lepeltje saus overheen. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
6 g
vet
31 g
Kcal
360