Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Espressopancakes met kwark en banaan

Espressopancakes met kwark en banaan

Espressopancakes met kwark en banaan product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder (8 g)
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 2 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 100 ml esspressokoffie
  • 150 ml volle melk (biologisch)
  • 50 g boter, gesmolten
  • 100 g magere kwark
  • 200 g banaan (Fairtrade) in dunne plakjes
  • 50 g pecannoten
  • honing
  • 2 tl bakpoeder (8 g)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 70-80 °C.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een beslagkom en voeg de suiker en een halve theelepel zout naar smaak toe.
Klop de eieren los met de koffie, melk en gesmolten boter en voeg de helft van dit mengsel toe aan de bloem.
Roer het beslag met een houten lepel totdat er geen klontjes meer in zitten en meng er de rest van het eimengsel en de kwark door.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en giet er zo veel beslag in dat het uitloopt tot pannenkoekjes van ca. 8 cm. Extra boter in de pan is niet nodig, dat zit al in het beslag. Leg op het beslag een paar plakjes banaan en giet daarover een klein beetje beslag. Bak de pannenkoekjes in ca. 1 minuut goudbruin. Draai ze om en bak ze nog ca. 2 minuten op de andere kant.
Bak met de rest van het beslag nog meer pannenkoekjes en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met een scheut honing en bestrooi met de noten.
Variatie
Vervang de banaan eens door mango, appel of schijven ananas (uit blik).

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
75 g
vet
24 g
Kcal
590