1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eton mess

Eton mess

Eton mess product foto
  • Ingredienten:

  • 1 basisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue' op website)
  • 500 gram zomerfruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
  • 2 eetlepels honing
  • 400 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker of poedersuiker
  • 100 gram frambozen
  • 150 gram pure chocolade, grof geraspt of gehakt
  • 50 gram gehakte pistachenoten
Bereiden
Maak meringueplakken zoals beschreven bij de stapeltaart (eventueel een dag van tevoren en bewaard in een luchtdichte trommel). Leg enkele aardbeien en frambozen apart voor garnering. Verwarm en kook de rest van het gemengde zomerfruit met de honing en een klein scheutje water zachtjes 4-5 minuten. Pureer en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Leg de schuimpjes of de in kleine stukken gebroken meringue in een schaal of 4 eenpersoons schaaltjes. Schep de slagroom erop en verdeel aardbeien en frambozen erover. Giet de vruchtensaus erover. Garneer met de chocolade en noten.
Variatie
Vervang pistachenoten door walnoten, hazelnoten of amandelen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 116 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 1055
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie