In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eton mess

Eton mess

Eton mess product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 basisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue' op website)
  • 500 gram zomerfruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
  • 2 eetlepels honing
  • 400 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker of poedersuiker
  • 100 gram frambozen
  • 150 gram pure chocolade, grof geraspt of gehakt
  • 50 gram gehakte pistachenoten
Bereiden
Maak meringueplakken zoals beschreven bij de stapeltaart (eventueel een dag van tevoren en bewaard in een luchtdichte trommel). Leg enkele aardbeien en frambozen apart voor garnering. Verwarm en kook de rest van het gemengde zomerfruit met de honing en een klein scheutje water zachtjes 4-5 minuten. Pureer en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Leg de schuimpjes of de in kleine stukken gebroken meringue in een schaal of 4 eenpersoons schaaltjes. Schep de slagroom erop en verdeel aardbeien en frambozen erover. Giet de vruchtensaus erover. Garneer met de chocolade en noten.
Variatie
Vervang pistachenoten door walnoten, hazelnoten of amandelen.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
116 g
vet
58 g
Kcal
1055