Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Exotische visschotel

Exotische visschotel

Exotische visschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukken van 3 cm, loof apart
  • 2 teentje knoflook, gehakt
  • stukje (2 cm) gemberwortel, geraspt
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 struikje (ca. 200 g) broccoli, in roosjes
  • 1 meiknolletje, geschild, in reepjes
  • 250 gram (zoete) aardappel, geschild, in reepjes
  • 250 milliliter vis- of kippenbouillon
  • 2 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • klein blikje bamboescheuten, uitgelekt
  • 2 eetlepel allesbinder of aardappelmeel
Bereiden
Dep de vis droog en snijd deze in gelijke stuk- ken. Besprenkel ze met citroensap. Verhit 2 eet- lepels olie in een wok en bak de vis om en om tot deze ondoorzichtig is. Schep uit de pan en zet apart. Voeg de rest van de olie bij het bak- vet en fruit hierin de rode peper, lente-ui zonder loof, knoflook en gember. Schep de groenten en aardappel erbij en roerbak 3 minuten op een hoge stand. Giet de bouillon en sojasaus erbij en stoof 10 minuten. Voeg de bamboe- scheuten toe en verwarm. Bind met allesbin- der of aangelengd aardappelmeel en schep de vis er voorzichtig door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met het loof van de lente-ui.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
25 g
vet
16 g
Kcal
350