1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fajitas ‘aan tafel’

Fajitas ‘aan tafel’

Fajitas ‘aan tafel’ product foto
  • Ingredienten:

  • 2 avocado’s, geschild en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 rode paprika’s, zonder zaadjes, in repen
  • 500 gram biefreepjes
  • 1 bakje cherry-/ kerstomaatjes, gehalveerd
  • chili- of tacosaus
  • 200 milliliter zure room
  • 1 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 8 tortillawraps van 25 centimeter Ø
Bereiden
Pureer de avocado’s met de knoflook, het citroensap, zout en peper tot een guacamole. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uienringen 2-3 minuten. Schep ze uit de pan in een schaaltje. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het bakvet en bak hierin de paprika 2-3 minuten. Schep ook in een schaaltje. Bestrooi de biefreepjes met zout en peper. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en bak hierin het vlees in 2 porties in 2-3 minuten goudbruin. Schep uit de pan. Zet de guacamole, ui, paprika, biefreepjes, tomaatjes, saus, zure room en sla op tafel. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul zo je eigen fajita aan tafel.
Variatie
Vervang de biefreepjes door rul gebakken rundergehakt en voeg hieraan 1 eetlepel tacokruiden toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 43 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 870
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie