Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Far Breton

Far Breton

Far Breton product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram blanke rozijnen
  • 2 eetlepels rum
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 milliliter melk
  • 4 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche opgeklopt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de rozijnen om met de rum en laat staan. Meng de bloem met de custard, suiker en vanillesuiker en klop de melk erdoor tot een glad mengsel. Klop de eieren los met een snuf zout en klop de eieren door het beslag tot alles goed gemengd is. Leg de rozijnen in de ovenschaal en giet het beslag erover. Bak de koek in circa 1 uur gaar in het midden van de oven. Serveer lauwwarm met de crème fraîche.ovenschaal van 25 cm Ø, ingevet

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
66 g
vet
24 g
Kcal
560