Feijoada - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Feijoada

Feijoada

Feijoada product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 milliliter olijfolie
  • 200 gram chorizo, in blokjes of dikke plakjes
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 300 gram magere runder - of sukadelappen, in blokjes of repen
  • 300 gram hamlappen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika\'s, zonder zaadjes in blokjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 500 milliliter vleesbouillon
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes in stukjes
  • sap van 1 sinaasappel of 2 limoenen
  • 600 gram zwarte bonen (blik) uitgelekt
  • 1 klein bosje bladselderij, grof gehakt
  • 1 klein bosje koriander, grof gehakt
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin. Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee. Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is. Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken. Lekker met partjes sinaasappel en witte rijst.
Variatie
Serveer eens met farofa: bak in 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte knoflook en 75 gram ontbijtspekreepjes. Schep er 250 gram bloem bij. Voeg 2 losgeklopte eieren en 1 eetlepel chilisaus toe en bak in 2-3 minuten tot een kruimelig mengsel.

Voedingswaarde

eiwit
63 g
koolhydraten
37 g
vet
54 g
Kcal
915