Feta op watermeloen met koriander-rozijnendressing - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Feta op watermeloen met koriander-rozijnendressing

Feta op watermeloen met koriander-rozijnendressing

Feta op watermeloen met koriander-rozijnendressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 dikke plakken feta, 75 g per stuk
  • 2 eetl. olijfolie
  • gemalen chilipeper of chilivlokken
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 4 dikke plakken watermeloen, iets groter dan de feta
  • 50 g fijne veldsla
  • voor de dressing:
  • 50 g blanke rozijnen, geweld
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • enkele druppels tabasco
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • bakplaat met aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de fetaplakken naast elkaar op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en strooi er een beetje chilipeper over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Zet de feta 5-7 minuten in de oven totdat deze iets zachter en warm is. Leg de watermeloen op de borden. Verdeel er een pluk veldsla met de helft van de dressing over en leg de feta erop. Bestrooi met de pijnboompitten en druppel er extra dressing omheen.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
19 g
vet
38 g
Kcal
480