1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fetaburgers

Fetaburgers

Fetaburgers product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g diepvriesdoperwten, gegaard
  • 1 ei
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g feta, verkruimeld
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. currypasta
  • zout
  • 2 eetl. sesamzaad
  • arachide- of olijfolie
Bereiden
Pureer de doperwten en meng deze met ei, bloem, feta, komijn, currypasta en zout. Vorm er 8 kleine hamburgers van. Haal deze door de sesamzaadjes en druk die een beetje aan. Verwarm een klein laagje olie in de koekenpan en bak de burgertjes 2-3 minuten per kant. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. (Kan ook een dag van tevoren.)
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 160
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie