Fideua - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fideua

Fideua

Fideua product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram spaghetti, in kleine stukjes gebroken
  • 500 gram gemengde zeevruchten, ontdooid en goed uitgelekt
  • 3 rijpe tomaten, fijngehakt
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 zakje saffraan
  • milliliter visbouillon van tablet
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een wijde hapjespan of paellapan. Fruit hierin de ui in een paar minuten zacht op lage stand. Voeg de spaghettistukjes toe en bak even om. Voeg de zeevruchten en tomaten toe en vervolgens de wijn en saffraan. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer goed door en giet er zoveel bouillon bij dat alle spaghetti net onder staat. Voeg eventueel wat meer toe als nodig is. Leg het deksel op de pan en laat in circa 8 minuten gaar stoven. Zet de pan zonder deksel hoog in de oven en laat een paar minuten gratineren. Serveer met wat kant-en-klare of zelfgemaakte aïoli erbij of erdoor.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
61 g
vet
11 g
Kcal
495