1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Filet mignon aux pommes

Filet mignon aux pommes

Filet mignon aux pommes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 varkenshaasjes (ca. 200 gram per stuk)
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 appels geschild, in smalle partjes
  • 50 milliliter Calvados of cognac
  • 200 milliliter cider of droge witte wijn
  • 1 eetlepel dragon gehakt, vers / gedroogd
  • 125 milliliter crème fraîche of kookroom
Bereiden
Vouw de dunne uiteinden van de varkenshaas om en steek ze vast met prikkers zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 12-15 minuten rondom goudbruin en gaar. Bak de appelpartjes in de rest van de boter in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet de calvados bij het bakvet en roer los. Voeg de cider en dragon toe en kook in 2-3 minuten iets in. Roer de crème fraîche erdoor. Leg de partjes appel op warme borden. Snijd het vlees in schuine plakken en giet er wat saus over. Lekker met aardappelpuree en Franse doperwten.cocktailprikkers aluminiumfolie
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 620
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie