Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah

Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah

Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram gepelde pistachenoten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad grof gezout
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram feta fijnverkruimeld
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook geperst
  • pak filodeeg
  • 2 aubergines in dunne langwerpige plakken
  • olie om te bestrijken
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • granaatappelpitjes om te garneren
  • bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de pistachenoten met de sesam en specerijen en spreid ze uit op een bakplaat. Rooster circa 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Maal de pistachenoten met een snuf grof zout in een keukenmachine tot grove kruimels. Laat afkoelen en dek af tot later gebruik. Roer de yoghurt los met de feta, oregano en knoflook. Breng eventueel op smaak met versgemalen (chili)peper. Dek af en bewaar tot later gebruik in de koelkast. Laat het filodeeg ontdooien in de plastic verpakking (om uitdrogen te voorkomen).
Bereiden
Verhit een grillpan. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met olie en gril ze aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid een vel filodeeg uit op een stuk bakpapier. Bestrijk met boter en bestrooi met wat tijm. Vervolg zo met de andere deegvellen, bestrijk steeds met boter en tijm en leg het deeg op elkaar. Bestrijk het bovenste deegvel met boter, snijd het vel in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken diagonaal door. Je hebt nu 8 driehoeken. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
29 g
vet
43 g
Kcal
600