Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Filodeegflapjes

Filodeegflapjes

Filodeegflapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Laat 1 verpakking filodeeg in het cellofaan ontdooien. Leg 1 vel deeg op het werkblad en bestrijk met wat gesmolten boter. Leg hier 1 deegvel op en bestrijk weer met boter. Leg hier het laatste vel op en snijd deze stapel doormidden. Verdeel er wat verkruimelde feta, geitenkaas en verse kruiden over. Vouw het deeg in een driehoek over elkaar. Maak zo circa 12 flapjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de flapjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Serveer warm of koud.
Variatie
De flapjes zijn ook lekker om te vullen met rul gebakken gekruid gehakt.