Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. FILOPASTEITJES MET KALKOENREEPJES EN PADDENSTOELEN

FILOPASTEITJES MET KALKOENREEPJES EN PADDENSTOELEN

FILOPASTEITJES MET KALKOENREEPJES EN PADDENSTOELEN product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter
  • 1 pak (circa 125 g) filodeeg, ontdooid
  • 250 gram kalkoenfilet, in reepjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 125 gram champignons, in kwarten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 soufflébakjes, kommetjes of muffinvormpjes, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met gesmolten boter en vouw ze in vieren. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 10 minuten krokant en goudbruin. Verhit de rest van de boter en bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin. Schep het sjalotje met de champignons en kerriepoeder erdoor en bak al omscheppend 5-6 minuten. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet de pasteibakjes op borden en schep de vulling erin. Verdeel de overige vulling naast de pasteitjes en garneer met de peterselie en plukjes tuinkers.
Variatie
Neem reepjes kipfilet of varkenshaas in plaats van kalkoenreepjes. Vervang kerriepoeder door 1 eetlepel currypasta of voeg 1 eetlepel mosterd toe.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
42 g
vet
16 g
Kcal
405