1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Filotaartjes met gerookte makreelsalade

Filotaartjes met gerookte makreelsalade

Filotaartjes met gerookte makreelsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 1/2 elstar appel, in luciferreepjes
  • 1 eetl. citroensap
  • 1-2 eetl. gesmolten boter
  • 1 eetl. bloem
  • 4 vellen filodeeg, ontdooid
  • beetje melk (Melkan)
  • 100 g gerookte makreelfilet met peper (Vismarine)
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in dunne schijfjes
  • 2 eetl. zure room (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 muffinvormpjes
  • kwastje
Voorbereiden
Besprenkel de appelreepjes met citroen­sap. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de muffinvormpjes met wat gesmolten boter en bestuif ze met wat bloem. Snijd het filodeeg doormidden zodat er 8 vierkante stukken ontstaan. Bestrijk vier stukken met wat gesmolten boter en leg de andere 4 vellen erop. Duw de stukken filodeeg voorzichtig in de muffinvormpjes en vorm het overhangende deeg tot een losse rand. Bestrijk ze met een kwastje met melk en bak de deegvormpjes in circa 15 minuten knapperig en bruin. Laat ze in de vormpjes afkoelen.
Bereiden
Trek het makreelvlees uit elkaar, controleer op graten en vermeng het met de bleekselderij en appel. Schep de zure room erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Neem de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op borden. Vul ze met de makreelsalade en serveer direct.Voorgerecht voor 4 personen
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 215
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie