Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Filotasjes

Filotasjes

Filotasjes product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g (rode) linzen, gedroogd of uit blik
  • 1/2 pak filodeeg
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1 grote prei
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml (demi) crème fraîche (Melkan)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook gedroogde linzen in ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de gekookte linzen of linzen uit blik af en laat ze goed uitlekken. Snijd het filodeeg in vierkanten van circa 20 cm. Bestrijk de deegvellen met de olie. Snijd een lang blad van de prei, kook dit 1 minuut, giet af en spoel er koud water over. Snijd het preiblad in lange linten. Hak de rest van de prei fijn. Meng de linzen met de gehakte prei, knoflook, bieslook, zout, peper en paprikapoeder. Kluts de eieren en klop ze door de crème fraîche. Schep dit mengsel door de vulling. Leg 3 velletjes filodeeg op elkaar. Verdeel de vulling over het midden. Vouw de deegpunten bij elkaar tot een buideltje. Strik dit vast met het preilint. Maak 4 tasjes. Bak ze op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.voor 4 stuks
Variatie
Maak eens een vulling van hamreepjes, bosui, blokjes tomaat en roomkaas.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
28 g
vet
23 g
Kcal
370