Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fishpie met gegratineerde aardappelpuree

Fishpie met gegratineerde aardappelpuree

Fishpie met gegratineerde aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • snuf nootmuskaat
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes
  • 1 theel. gedroogde dragon
  • 250 ml crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 2 eetl. platte peterselie
  • 450 g koolvis (Vismarine), ontdooid en in blokjes
  • 1/2 ei, losgeklopt
Bereiden
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met de helft van de boter en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de rest van de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de wortel- en bleekselderijblokjes toe en bak nog 2 minuten verder. Voeg de dragon, crème fraîche en mosterd toe en breng de saus aan de kook. Laat een paar minuten inkoken en breng verder op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en giet de roomsaus erover. Dek af met de aardappelpuree. Trek er met een vork strepen in en bestrijk de puree met wat losgeklopt ei. Bak de schotel in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Koolvis kan worden vervangen door zalmfilet.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
34 g
vet
37 g
Kcal
595