Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Flan

Flan product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 750 milliliter melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 180 gram suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden en merg eruit
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 gram custardpoeder
Bereiden
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en duw de randen goed op elkaar. Snijd het deeg bij of laat het overhangen. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk met de room en suiker al roerend aan de kook. Voeg het vanillemerg en -stokje toe en laat op een lage stand circa 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop de eieren en eidooier goed los in een grote kom. Roer de custardpoeder met een paar eetlepels water of melk tot een egaal mengsel en klop dit door de eieren. Giet dan de hete melk al kloppend bij het eiermengsel tot alles goed is gemengd. Giet terug in de pan en laat al roerend een paar minuten garen. Giet de custard in de deegvorm en bak de taart circa 45 minuten laag in de oven. Let op dat het deeg goed gaart en de bovenkant van de flan niet te bruin wordt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.poedersuiker om te bestrooien rechthoekige of ronde lage taartvorm, ingevet

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
102 g
vet
34 g
Kcal
780