Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flensje met geroosterde asperges

Flensje met geroosterde asperges

Flensje met geroosterde asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram bloem gezeefd
  • 1 ei losgeklopt
  • 225 milliliter melk
  • 40 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 300 gram witte asperges geschild
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram mascarpone
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • bosje kervel of dille grofgehakt
  • 2 eetlepels amandelschaafsel licht geroosterd
  • aluminiumfolie
Bereiden
Zeef de bloem met een snufje zout en voeg het ei toe. Giet de melk er geleidelijk bij en klop met een garde tot een glad beslag. Verhit steeds een beetje boter en bak van het beslag 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes. Houd ze onder aluminiumfolie warm in een matig warme oven (75°C). Snijd het harde uiteinde van de asperges af en snijd ze in de lengte door. Bestrijk de aspergehelften rondom met olie en gril ze om en om bruin in een hete grillpan. Bestrooi met zout en peper. Roer de mascarpone los met citroensap, -rasp en de helft van de kruiden. Bestrijk de flensjes hiermee. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de rest van de kruiden. Vouw de flensjes dicht en bestrooi met de amandelen.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
19 g
vet
24 g
Kcal
340