Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flensje met rucola en gerookte zalm

Flensje met rucola en gerookte zalm

Flensje met rucola en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram bloem
  • 150 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • enkele blaadjes rucola
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • koekenpan van 20 cm Ø met antiaanbaklaag
Bereiden
Klop de bloem met de melk tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en klop de eieren er één voor één door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag even rusten. Laat de koekenpan goed heet worden en bestrijk met een beetje boter. Giet een lepel beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bak het flensje op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin en krokant en laat op een bord glijden. Bak zo nog 7 flensjes van het beslag en laat afkoelen. Verdeel blaadjes rucola en plakjes zalm over de flensjes. Klop de zure room los met de mierikswortel en dille en druppel over de flensjes. Vouw ze 2 keer losjes dubbel en leg steeds 2 flensjes tegen elkaar op een bord.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
20 g
vet
17 g
Kcal
286