In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flensje met sinaasappel en gember

Flensje met sinaasappel en gember

Flensje met sinaasappel en gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 navelsinaasappels
  • 2 eetl. gember op siroop, fijngehakt
  • 2 eetl. honing
  • 400 g pannenkoekenmix
  • 850 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2-3 eetl. vloeibaar bakproduct of zonnebloemolie
Bereiden
Boen een sinaasappel heel goed af en rasp een eetlepel van de schil. Snijd de schil van beide sinaasappels rondom af tot aan het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vermeng de partjes met de gember, sinaasappelrasp en honing en zet ze apart. Klop de pannenkoekenmix met de melk en de eieren tot een glad dun beslag. Verwarm steeds een klein beetje vloeibaar bakproduct in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat goed heet worden. Verdeel een lepeltje beslag in de pan door ermee rond te draaien en laat aan een kant op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Draai het flensje om en laat nog een minuut bakken. Bak zo 8 flensjes en houd ze warm onder folie of op een pan met een laagje kokend water. Verdeel de sinaasappel-gembersaus over de flensjes en vouw ze 2 keer dubbel.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
101 g
vet
15 g
Kcal
635