Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flensjes met groene salade, spekjes, appel en frambozendressing

Flensjes met groene salade, spekjes, appel en frambozendressing

Flensjes met groene salade, spekjes, appel en frambozendressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g bloem
  • mespuntje zout
  • 200 ml melk (Melkan)
  • 1 ei
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct (margarine)
  • 100 g ontbijtspek, in plakjes
  • 150 g gemengde sla
  • 1 rode appel, in schijven
  • 50 g Parmezaanse kaas, in flinters
  • voor de dressing:
  • 100 g frambozen
  • 2 eetl. (witte) balsamicoazijn
  • 4 eetl. walnotenolie
  • 1 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Klop de bloem met het zout en de melk los en klop er het ei en het vloeibaar bakproduct doorheen tot een glad beslag. Laat even rusten. Bak de plakjes spek uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde koekenpan 6 flensjes aan beide kanten goudbruin. Laat ze afkoelen. Pureer de helft van de frambozen met de azijn, walnoten­olie en honing tot een goed gemengde dressing. Verdun de dressing eventueel met een eet­lepel water en breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Leg de flensjes op 6 borden. Schep de dressing door de sla en verdeel dit over de flensjes. Verkruimel de ontbijtspek en verdeel de appel en de rest van de frambozen over de sla. Maal er nog wat peper over en sla het flensje dubbel. Bestrooi met flinters kaas.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
18 g
vet
24 g
Kcal
325