1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Focacciabrood Caprese

Focacciabrood Caprese

Focacciabrood Caprese product foto
  • Ingredienten:

  • 2 afbak focacciabroden
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 6 rijpe trostomaten in plakken
  • 1 bosje basilicum blaadjes gescheurd
  • 3 bolletje mozzarella in plakken
  • 100 gram grof geraspte parmezaanse kaas
  • prikker
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bevochtig de broden aan alle kanten en bak ze in circa 8 minuten af. Laat ze afkoelen tot lauw en snijd ze horizontaal doormidden.
Bereiden
Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en beleg de onderste helften met parmaham. Verdeel hierover de plakken tomaat en bestrooi deze met zout en versgemalen peper. Verdeel de basilicum erover en leg hier de mozzarella op. Maal er nog wat peperover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg de bovenste delen van het brood hierop en snijd de broden in 8 gelijke stukken. Steek in elk stuk een prikker of bind er een touwtje om om alles goed bij elkaar te houden.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie