In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Focacciabrood Caprese

Focacciabrood Caprese

Focacciabrood Caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 afbak focacciabroden
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 6 rijpe trostomaten in plakken
  • 1 bosje basilicum blaadjes gescheurd
  • 3 bolletje mozzarella in plakken
  • 100 gram grof geraspte parmezaanse kaas
  • prikker
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bevochtig de broden aan alle kanten en bak ze in circa 8 minuten af. Laat ze afkoelen tot lauw en snijd ze horizontaal doormidden.
Bereiden
Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en beleg de onderste helften met parmaham. Verdeel hierover de plakken tomaat en bestrooi deze met zout en versgemalen peper. Verdeel de basilicum erover en leg hier de mozzarella op. Maal er nog wat peperover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg de bovenste delen van het brood hierop en snijd de broden in 8 gelijke stukken. Steek in elk stuk een prikker of bind er een touwtje om om alles goed bij elkaar te houden.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
33 g
vet
25 g
Kcal
485