Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frambozentaart met Hüttenkäse

Frambozentaart met Hüttenkäse

Frambozentaart met Hüttenkäse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 60 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel extra witte basterdsuiker
  • 120 gram kandijkoeken, verkruimeld
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 350 gram frambozen
  • 2 eieren
  • 200 gram Danone Hüttenkäse
  • 100 milliliter (demi) crème fraîche
  • blaadjes munt om te garneren
  • springvorm van 24 cm Ø, ingevet
Bereiden
Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en 1 eetlepel basterdsuiker toe aan de verkruimelde koekjes en meng goed. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de taartvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast. Week intussen de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water. Pureer 200 gram van de frambozen en breng de frambozenpuree in een pannetje aan de kook. Neem van de warmtebron en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoorheen. Laat de puree afkoelen. Splits de eieren en bewaar de eiwitten in de koelkast. Klop de eidooiers los in een kom en voeg 150 gram basterdsuiker toe. Roer de frambozenpuree, Hüttenkäse en crème fraîche er goed door. Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het frambozenmengsel. Giet het mengsel op de koekbodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overige frambozen en wat muntblaadjes.
Variatie
Gebruik voor de puree eventueel frambozen uit de diepvries wan- neer er geen verse frambozen verkrijgbaar zijn.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
35 g
vet
12 g
Kcal
280