In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frans pannetje met tomatensaus

Frans pannetje met tomatensaus

Frans pannetje met tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 zakjes (ca. 900 g) voorgekookte krieltjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram salami of chorizo (stukje), in plakjes of blokjes
  • 3 paprika's (rood, geel of groen) zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de tomatensaus
  • 400 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden of gedroogde tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan, wok of skottelbraai en bak hierin de krieltjes, ui en knoflook circa 5 minuten. Schep de salami erdoor en bak circa 3 minuten mee. Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en bak ze nog circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus. Besprenkel met wat citroensap en serveer met de tomatensaus.
Variatie
Vervang salami door merguezworstjes of spekblokjes. Varieer met de groenten en gebruik broccoliroosjes, sperziebonen of mais.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
38 g
vet
23 g
Kcal
435