1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frans pannetje met tomatensaus

Frans pannetje met tomatensaus

Frans pannetje met tomatensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 zakjes (ca. 900 g) voorgekookte krieltjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram salami of chorizo (stukje), in plakjes of blokjes
  • 3 paprika's (rood, geel of groen) zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de tomatensaus
  • 400 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden of gedroogde tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan, wok of skottelbraai en bak hierin de krieltjes, ui en knoflook circa 5 minuten. Schep de salami erdoor en bak circa 3 minuten mee. Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en bak ze nog circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus. Besprenkel met wat citroensap en serveer met de tomatensaus.
Variatie
Vervang salami door merguezworstjes of spekblokjes. Varieer met de groenten en gebruik broccoliroosjes, sperziebonen of mais.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie