1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney product foto
  • Ingredienten:

  • diverse soorten Franse kaas zoals Camembert, Brie, Gruyère, Roquefort, Port Salut
  • voor de dadel-notentapenade:
  • 75 g dadels, zonder pit, gehakt
  • 1 theel. balsamicoazijn
  • 25 g walnoten, gehakt
  • 75 g geraspte oude kaas
  • voor de vijgenchutney:
  • 1 sinaasappel
  • 100 g gedroogde vijgen, in stukjes
  • 50 ml rode port
  • 1 eetl. amandelen, geschaafd of gehakt
  • stokbrood, in plakken
Bereiden
Schik de kaassoorten een half uur voor gebruik op een plank. Meng de ingrediënten voor de dadel-notentapenade. Pel de sinaasappel voor de vijgenchutney. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze iets kleiner. Verwarm de vijgen, sinaasappel en port zachtjes en laat de port iets inkoken. Schep daarna de amandelen erdoor. Serveer de tapenade en chutney met stokbrood bij de kaas.
Variatie
Vervang de vijgen eens door druiven.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 57 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 760
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie