De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Franse linzensalade met zachtgekookt ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 400 gram linzen (blik), afgespoeld
  • 150 gram veldsla
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in repen
  • 4 eieren, zachtgekookt
Bereiden
Klop een dressing van de mosterd, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete pan. Voeg de knoflook en ui toe en bak circa 4 minuten. Meng het spek-uimengsel en de dressing door de linzen. Verdeel de veldsla en de peterselie over schaaltjes en leg de paprika en linzen erop. Serveer met de zachtgekookte eieren.

Voedingswaarde

koolhydraten
15 g
vet
22 g
Kcal
370