1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Franse linzensalade met zachtgekookt ei product foto
  • Ingredienten:

  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 400 gram linzen (blik), afgespoeld
  • 150 gram veldsla
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in repen
  • 4 eieren, zachtgekookt
Bereiden
Klop een dressing van de mosterd, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete pan. Voeg de knoflook en ui toe en bak circa 4 minuten. Meng het spek-uimengsel en de dressing door de linzen. Verdeel de veldsla en de peterselie over schaaltjes en leg de paprika en linzen erop. Serveer met de zachtgekookte eieren.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 370
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie