1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes

Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes

Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien in ringen
  • 3 teentje knoflook in plakjes
  • 250 gram gedroogde linzen
  • 100 gram gedroogde tomaten op olie in repen
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd
  • 7 deciliter vleesbouillon
  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 1 knolselderij geschild, in blokken
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 200 milliliter demi crème fraîche (Melkan)
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Schep de linzen, tomaten, komijn en tijm erdoor. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof zachtjes 15 minuten. Voeg de spruitjes en knolselderij toe en stoof 12 minuten of iets langer tot de groenten gaar zijn. Bak intussen de spekblokjes in een droge hete koekenpan krokant. Schep ze met het bakvet door de stoofschotel. Serveer het gerecht in kommen of diepe borden met een toef crème fraîche erop. Lekker met stokbrood en een groene salade.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4