Franse omelet met witlofsalade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse omelet met witlofsalade

Franse omelet met witlofsalade

Franse omelet met witlofsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 g champignons, in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 eieren
  • 6 eetl. kookroom of koffieroom
  • 1 eetl. versgehakte tijm of 1 theel. gedroogd
  • 2 eetl. gehakte peterselie of?bieslook
  • 200 g camembert, in dunne plakjes
  • voor de witlofsalade:
  • 2 eetl. slasaus
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. honing
  • 3 struikjes witlof, in smalle reepjes
  • 200 g pitloze witte druiven, gehalveerd
Bereiden
Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor. Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm. Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie. Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen. Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien. Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen. Klap de omeletten  dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt. Serveer een halve omelet per persoon  met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.
Variatie
- Vervang druiven in de salade door blokjes appel en voeg gehakte walnoten toe.- Neem in plaats van camembert brie.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
13 g
vet
40 g
Kcal
490