Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse vleeswarenschotel met ´oignons Monegasque´

Franse vleeswarenschotel met ´oignons Monegasque´

Franse vleeswarenschotel met ´oignons Monegasque´ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g fricandeau
  • 100 g beenham
  • 100 g gerookte kip
  • 100 g paté
  • cornichons (kleine augurken)
  • 1/2 pot bosvruchtenjam
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • kruidenboter
  • stokbrood
  • voor de oignons Monegasque:
  • 1 potje zilveruitjes (ca. 300 g), afgegoten
  • 75 g blanke rozijnen
  • 3 eetl. blanke azijn
  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • klein blikje tomatenpuree
  • (scheutje rode port)
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
Bereiden
Begin met de oignons Monegasque (kan ook van tevoren). Verwarm daarvoor alle ingrediënten 15 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Verdeel de vleeswaren over een schaal. Serveer er de cornichons, bosvruchtenjam gemengd met gemalen kruidnagel, kruidenboter, stokbrood en oignons Monegasque bij. 

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
93 g
vet
42 g
Kcal
845