1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse vleeswarenschotel met ´oignons Monegasque´

Franse vleeswarenschotel met ´oignons Monegasque´

Franse vleeswarenschotel met ´oignons Monegasque´ product foto
  • Ingredienten:

  • 100 g fricandeau
  • 100 g beenham
  • 100 g gerookte kip
  • 100 g paté
  • cornichons (kleine augurken)
  • 1/2 pot bosvruchtenjam
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • kruidenboter
  • stokbrood
  • voor de oignons Monegasque:
  • 1 potje zilveruitjes (ca. 300 g), afgegoten
  • 75 g blanke rozijnen
  • 3 eetl. blanke azijn
  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • klein blikje tomatenpuree
  • (scheutje rode port)
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
Bereiden
Begin met de oignons Monegasque (kan ook van tevoren). Verwarm daarvoor alle ingrediënten 15 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Verdeel de vleeswaren over een schaal. Serveer er de cornichons, bosvruchtenjam gemengd met gemalen kruidnagel, kruidenboter, stokbrood en oignons Monegasque bij. 
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 93 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 845
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie