1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fricandeau met appel-kaneelvulling

Fricandeau met appel-kaneelvulling

Fricandeau met appel-kaneelvulling product foto
  • Ingredienten:

  • 1 appel geschild, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 750 gram fricandeau
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter appelsap of witte wijn
  • 1 keukengaren
  • 1 keukenpapier
  • 1 aluminiumfolie
Bereiden
Meng de appelblokjes met de kaneel en rozijnen. Snijd de fricandeau horizontaal over de lengte in maar niet helemaal door. Vul het vlees met de appelvulling en bind dicht met keukengaren. Dep de fricandeau aan de buitenkant droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Blus af met het appelsap en braad circa 35 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Neem de fricandeau uit de pan en laat onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Kook de jus eventueel iets in. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus. Lekker met rodekool (zie pag. 17) of witlof (zie pag. 24) en gekookte aardappels.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 42 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 370
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie