In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Friese uiensoep met nagelkaas

Friese uiensoep met nagelkaas

Friese uiensoep met nagelkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eieren
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct of boter
  • 5 grote uien, in dunne ringen
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 l warme vlees- of groentebouillon van tablet
  • 1 eetl. wijnazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes bruin of wit brood
  • 150 g Friese nagelkaas, geraspt
Bereiden
Kook de eieren hard in circa 5 minuten, spoel ze onder koud water en pel ze. Leg ze onder water. Verwarm het bakproduct en roerbak de uien op middelhoge stand lichtbruin en zacht. Voeg de bloem en tijm toe en bak even mee. Giet de bouillon erbij en breng al roerende aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met azijn, zout en peper. Verwarm de ovengrill. Snijd rondjes of vierkantjes van het brood en leg ze op een bakplaat. Verdeel de kaas erover en laat in een paar minuten gratineren. Hak de eieren fijn en verdeel het haksel over 4 borden. Giet de hete soep erop en serveer met de kaastoast erbovenop.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
23 g
vet
24 g
Kcal
380