Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisgroene minirisotto

Frisgroene minirisotto

Frisgroene minirisotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 200 gram risottorijst
  • 600 milliliter hete groentebouillon van 1 tablet
  • 100 gram diepvriesdoperwten ontdooid
  • 4 takje platte peterselie alleen de blaadjes
  • 2 takje munt alleen de blaadjes
  • 4 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepel krullen van Grana Pandano-kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 200 gram risottorijst
  • 600 milliliter hete groentebouillon van 1 tablet
  • 100 gram diepvriesdoperwten ontdooid
  • 4 takje platte peterselie alleen de blaadjes
  • 2 takje munt alleen de blaadjes
  • 4 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepel krullen van Grana Pandano-kaas
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de sjalot op lage stand een paar minuten maar laat deze niet verkleuren. Voeg de rijst toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Giet beetje bij beetje de hete bouillon bij de rijst en kook al roerend in circa 20 minuten beetgaar. Roer de doperwten door de rijst en warm nog 2 minuten mee. Maal de peterselie, munt en olie samen fijn met een staafmixer en roer dit als laatste door de risotto. Schep in 4 diepe borden, garneer met de kaaskrullen en maal er wat peper over.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
44 g
vet
18 g
Kcal
370