1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse aardappelsalade met gerookte zalm

Frisse aardappelsalade met gerookte zalm

Frisse aardappelsalade met gerookte zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 1 komkommer
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 50 gram kappertjes
  • 2 avocado's, geschild, in stukjes
  • 200 gram gerookte zalm (2 pakjes van 100 gram per stuk), in reepjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 3 takjes munt, fijngesneden
Bereiden
Kook de krieltjes met wat zout gaar. Giet af en laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een spitse lepel en snijd de komkommer in halve plakjes. Meng de crème fraîche met de mayonaise, het citroensap en de kappertjes. Snijd de krieltjes in tweeën of vieren en meng ze met de avocado, de gerookte zalm en komkommer door het crème-fraîchemengsel. Schep de salade in kommen of op bordjes. Garneer met de bosuitjes en de munt.
Variatie
Vervang, voor een lightversie van deze salade, de crème fraîche door 5 eetlepels yoghurt.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie