Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met rucola en bacon

Frittata met rucola en bacon

Frittata met rucola en bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • 8 eieren
  • 200 milliliter kookroom
  • 150 gram bacon, in repen
  • 125 gram gorgonzola, in stukjes
  • quichevorm van 24 cm Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tomaatjes met de rucola. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de vorm en giet het eimengsel erover. Leg de bacon en gorgonzola erop en bak de frittata in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
• Vervang de rucola door spinazie, ringetjes lente-/bosui of prei. • Neem in plaats van gorgonzola een andere soort blauwe kaas of brie.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
5 g
vet
35 g
Kcal
455