1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met rucola en bacon

Frittata met rucola en bacon

Frittata met rucola en bacon product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • 8 eieren
  • 200 milliliter kookroom
  • 150 gram bacon, in repen
  • 125 gram gorgonzola, in stukjes
  • quichevorm van 24 cm Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tomaatjes met de rucola. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de vorm en giet het eimengsel erover. Leg de bacon en gorgonzola erop en bak de frittata in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
• Vervang de rucola door spinazie, ringetjes lente-/bosui of prei. • Neem in plaats van gorgonzola een andere soort blauwe kaas of brie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie