1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frittata met zoete aardappel en courgette

Frittata met zoete aardappel en courgette

Frittata met zoete aardappel en courgette product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 gram zoete aardappels, geschild, in dunne plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 8 eieren
  • 250 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • ovenvaste koekenpan of lage ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aardappelplakjes in 7-8 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan. Bak de ui en courgette 3-4 minuten in het bakvet. Klop de eieren los met de yoghurt, maizena en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappels met de ui en courgette in de koekenpan of schep de aardappels en groenten in een ovenschaal. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de feta. Zet de pan circa 25 minuten in het midden van de oven tot de frittata gaar is. Lekker met een Griekse salade.
Variatie
• Vervang paprikapoeder door 1 theelepel gyroskruiden. • Gebruik (kruiden)roomkaas in plaats van feta.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 49 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie