1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fruit crumble met oranje fruit

Fruit crumble met oranje fruit

Fruit crumble met oranje fruit product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram ijskoude boter, in kleine blokjes + extra om in te vetten
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 800 gram gemengd vers oranje fruit geschild en in stukken (bijv. abrikoos, mango, sinaasappel, perzik)
  • 2 eetlepel vloeibare honing
  • lage ovenschaal
Voorbereiden
Meng in een schaal de bloem en suiker met een snuf zout. Werk met de vin- gertoppen de boter erdoor tot een grof mengsel. Meng er de havermoutvlokken doorheen, maar zorg dat het een krui- melig geheel blijft. Zet dit circa 20 minu- ten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in met boter en verdeel het fruit erover. Strooi het kruimeldeeg er- over en giet de honing er in een straaltje overheen. Bak de crumble in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm met bijvoor- beeld slagroom of roomijs.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie