1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fruitige pilaf met zoetzure saus

Fruitige pilaf met zoetzure saus

Fruitige pilaf met zoetzure saus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blikje ananasstukjes op sap (ca. 200 g)
  • 400 g rijst
  • 75 g blanke rozijnen
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 250 g gekookte hamreepjes
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • 2 (rode) appels, met schil, in blokjes
  • 2 bananen, in plakjes
  • voor de saus:
  • 250 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 eetl. tomatenpuree of 2 eetl. tomatenketchup
  • 1 eetl. aardappelmeel of allesbinder
Voorbereiden
Giet de ananas af en vang het sap op. Kook de rijst en vervang daarbij 50 ml kookvocht door ananassap. Voeg rozijnen en kaneelpoeder toe.
Bereiden
Verwarm voor de saus de kippenbouillon met ketjap, citroensap en tomatenpuree. Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels sausvocht glad en bind de saus ermee. Meng de ham, kerriepoeder, appel, banaan en ananas door de gare rijst. Serveer de saus er apart bij. Garneer eventueel met bosui.
Variatie
Lekker met sperziebonen of broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie