Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, in de schil
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel basilicumolie
  • 100 gram blanke amandelen
  • 300 gram fusilli
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 250 gram ricotta
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, azijn en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen. Druk de knoflook uit de schil. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen. Kook de pasta beetgaar. Maal de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en rode peper in een keukenmachine en voeg 2/3 van de geroosterde tomaatjes en de knoflook toe. Mix tot een pesto en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Meng de pesto, overige tomaatjes en de kappertjes door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe en roer goed door. Serveer met een schep ricotta.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
66 g
vet
35 g
Kcal
690