1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fusilli met tonijn en tomaat

Fusilli met tonijn en tomaat

Fusilli met tonijn en tomaat product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 6 ansjovisfilets op olie (blik), fijngesneden
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 400 gram trostomaatjes, gehalveerd
  • 300 gram fusilli
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 bosje basilicum
Bereiden
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui circa 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook, rode peper en ansjovis toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de wijn en tomaatjes toe en bak op middelhoge stand een paar minuten mee tot de tomaatjes een beetje zacht zijn. Kook intussen de fusilli beetgaar. Haal de tonijn los met een vork en schep de tonijn door de tomatensaus. Warm nog een paar minuten mee en breng eventueel op smaak met zout en peper. Schep de fusilli en basilicumblaadjes door de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 545
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie