1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fusilli met venkel en salami

Fusilli met venkel en salami

Fusilli met venkel en salami product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 250 gram salami, in reepjes
  • evt. scheutje witte wijn
  • 200 milliliter kookroom
  • 400 gram fusilli
  • 2 eetlepels gemengde groene kruiden
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de venkel en knoflook op middelhoge stand 3-4 minuten. Voeg de paprika en salami toe en bak deze circa 4 minuten mee. Blus eventueel af met een scheutje witte wijn. Breng op smaak met zout en peper en giet de kookroom erbij. Stoof zachtjes 4-5 minuten. Kook intussen de pasta. Schep de kruiden en de pasta door de saus. Verwarm circa 2 minuten en serveer direct.
Variatie
• Vervang venkel door bleekselderij. • Neem in plaats van salami eens gekookte ham of gerookte kip.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 78 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 790
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie