Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fusion zuurkoolballetjes

Fusion zuurkoolballetjes

Fusion zuurkoolballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g wijnzuurkool
  • 500 g aardappelen, (kruimig kokend), geschild
  • 75 g crème fraîche (Melkan)
  • 20 g boter
  • 500 ml melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g kipfilet, fijn gehakt
  • mespunt shoarmakruiden
  • 1/2 eetl. arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 1/4 verse ananas, geschild, in miniblokjes
  • oud witbrood zonder korst, gemalen
  • frituurolie
  • voor het tempurabeslag:
  • 3 eieren
  • 225 g patentbloem
  • 50 g maïzena
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. peper
  • voor de dip:
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 150 g mayonaise
  • 1 eetl. kerriepoeder
Bereiden
Kook de zuurkool en de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de crème fraîche, boter en de melk. Maak op smaak met zout en peper. Zet de massa koud weg zodat deze kan opstijven. Kruid de kip met de shoarmakruiden en bak kort in de olie. Voeg de kip en de ananas toe aan de zuurkoolstamppot en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Vorm er met vochtige handen ballen van en zet deze weer koud weg. Maak nu het tempurabeslag door alle ingrediënten met een garde te mengen. Zet het koud weg zodat het beter hecht aan de balletjes. Meng de ingrediënten voor de dip en voeg als deze eventueel te dik is een lepel water toe. Verhit de frituur tot 170°C. Haal de balletjes eerst door het tempurabeslag en vervolgens door het broodkruim. Frituur de balletjes circa 5 minuten. Serveer ze met de yoghurt-kerriedip.Voor circa 20 stuks
Variatie
- Vervang Griekse yoghurt door magere kwark (Melkan).- Neem in plaats van witbrood paneermeel.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
19 g
vet
20 g
Kcal
290