Galette Bretonne au artichaut et saumon - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Galette Bretonne au artichaut et saumon

Galette Bretonne au artichaut et saumon

Galette Bretonne au artichaut et saumon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram boekweitmeel
  • 150 gram bloem
  • 300 milliliter volle melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zonnebloemolie + extra om te bakken
  • 100 gram gerookte zalm in plakken
  • 1 blikje artisjokharten afgespoeld, in reepjes
  • 50 gram gruyere geraspt
Bereiden
Klop het boekweitmeel en de bloem met een flinke snuf zout los en klop de melk erdoor tot een dik beslag. Klop het ei, 2 eetlepels olie en geleidelijk 100 ml water erdoor tot een vloeibaar beslag. Laat circa 30 minuten rusten. Klop het beslag nogmaals goed door. Verhit steeds een beetje olie in de pan en bak op middelhoge stand 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes aan beide kanten krokant. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plakje zalm in het midden van elk flensje. Verdeel de artisjok over de zalm en bestrooi met wat gruyère en peper. Vouw de zijkanten van de flensjes naar binnen tegen de vulling aan zodat er een vierkant ontstaat. Leg deze pakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 5 minuten krokant. Leg de galettes op warme borden en serveer eventueel met wat plukjes waterkers of veldsla.grote koeken- of flensjespan met antiaanbaklaag bakplaat met bakpapier

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
61 g
vet
18 g
Kcal
510