Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalen ´buzara´

Garnalen ´buzara´

Garnalen ´buzara´ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g rijpe vleestomaten
  • 500 g rauwe ongepelde garnalen, diepvries (Vismarine)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, blad fijngehakt
  • 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 200 ml droge witte wijn
  • 150 ml slagroom (Melkan)
  • 1 (vis- of kippen)bouillontablet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje basilicum, blad in reepjes gesneden
Voorbereiden
Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder vocht en zaadjes. Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.
Bereiden
Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten. Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat­blokjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden, ze zijn dan roze. Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.Hoofdgerecht voor 4 personen

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
12 g
vet
26 g
Kcal
345