In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Garnalen met een pittige Thaise saus

Garnalen met een pittige Thaise saus

Garnalen met een pittige Thaise saus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram (tijger)garnalen
  • 2 eetlepels Calvé mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 1 eetlepel verse munt
  • 1 eetlepel koriander
  • Voor de salsa:
  • 400 gram watermeloen
  • 1 komkommer
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels verse munt
  • 1 kleine rode pepers, fijngesneden
  • Sateprikkers
Bereiden
Week houten satéprikkers in water om verbranding te voorkomen. Open de garnalen door met een scherp mesje de rug in te kepen. Meng de Calvé mayonaise, citroensap, knoflook en currypasta. Roer de munt, koriander en garnalen erdoor en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Maak ondertussen de salsa. Snijd de watermeloen en komkommer in stukjes van 1 cm en meng met de sjalotten, munt, pepers en citroensap. Rijg de garnalen aan de spiesen en gril ze 2-3 minuten. Draai ze om en gril nogmaals tot ze roze en gaar zijn. Serveer de garnalen met de salsa. Lekker met (jasmijn)rijst en salade.